Surrender Dorothy

EnglishSwedish
Surrender Dorothy

Surrender Dorothy skapar ett självständigt och tidlöst träsksväng men tillåter sig också att utforska ett mer ambient landskap.

Multiinstrumentalisten och kompositören Jenny Lundin skapar musik under namnet Surrender Dorothy och tillsammans med några av Göteborgs mest eminenta musiker lyckas de göra musik som osar av självförtroende, omedveten stilsäkerhet och lekfullhet. Här finns ingen som helst ängslighet över att ha ”rätt” sound.

Tunga basgångar samsas med riviga gitarriff och slamrigt trumspel. En glasklar röst får en extra dimension av ett smutsigt komp … Musikjournalisten Olle Berggren (Expressen/Kvällsposten) drar paralleller mellan Surrender Dorothy´s musik och såväl Sheryl Crow som John Hiatt och Ry Cooder. Oavsett skapar Surrender Dorothy ett tidlöst träsksväng och lyckas trollbinda unga som gamla.

Det finns alldeles för många gråskäggiga gubbar där ute, som muttrar om att rock’n’rollen skulle vara på dekis. Inget kunde vara mera fel. Det är bara det att Jenny, en musikvetare från Göteborg, har lagt beslag på de bästa riffen, det svängigaste bandet och de skönaste låtarna.

Take a listen!