Stråf

EnglishSwedish
Stråf

Den sjungande stråkkvartetten - eller den spelande sångkvartetten.

”HIMLAJORDEN – om du vill”

Nytt program med Stråf Vocal Strings!

Stråf ger en grön, skön och poetisk, musikalisk betraktelse över vår samtid och framtid.
Med avstamp i Evert Taubes Änglamark undersöker vi våra steg här på jorden och våra möjligheter att skapa liv och konst.
Musik och texter av Stefan Forssén, Elise Einarsdotter, Evert Taube och Stråf m fl. I programmet ingår nu också ett par fantasifulla specialkomponerade stycken av den franske egensinnige tonsättaren Philippe Kadousch.  Det blir sprittande, svängiga och smäktande melodier i stråk och stämmor. Klassiskt, visa, pop, folk och världsmusik med stråkar och röster i
en skön förening. Välkommen att höra av er! Konserten passar såväl i kyrkan som på teaterscenen eller ute i det gröna.

 

 

”Familia”

Välkommen till FAMILIA!

En svängig, mustig och smått fundersam musikföreställning för barn 4-8 år och familj.

Om att längta, sakna, känna sig ensam eller känna sig som en regndroppe i ett stort härligt hav.

Om att vilja vara tillsammans och landa i ett evigt fredagsmys.

”Movements”

STRÅF, den sjungande stråkkvartetten i en rörlig, berörande, musisk föreställning! Kropparna , instrumenten och rösterna samtalar med åhörarna och varandra. Poesin virvlar runt i högröstade toner, mystiska sekvenser och klangrika ackord.

De fyra medlemmarna i STRÅF utgör såväl en vokalkvartett som en stråkkvartett och presenterar ett musikaliskt landskap med klassiska slagdängor, finstämda visor, dramatisk tango, svängig folkmusik, kära poplåtar och nyskriven konstmusik.

ÄNGLATANGO

Musikglädje i ett spännande, innerligt och varmt program. Det blir klassiskt, visor, pop samt även någon schlager i nya arrangemang för stråkar och sång.

EVIGHETEN

Pianisten och tonsättaren Stefan Forssén har skrivit och arrangerat musik direkt till STRÅF i föreställningen Evigheten, där han också medverkar. Här får man höra tonsatta texter av den estniska poeten Doris Kareva, Karlfeldt, Shakespeare med flera. Broderier av fantasifulla toner ömsom sjungs och ömsom spelas, ofta samtidigt i den genomkomponerade konserten.

” Och tonerna svingar sig elegant, slingrar in sig i varandra, precis som programmet håller ihop hela vägen i en slags melodisk livsresa.” Norrländska socialdemokraten september 2008.

HIDE AND SEEK ( 10-19 år)

I föreställningen ”Hide and Seek” vänder sig Stråf till ungdomar och ger en musikupplevelse som innehåller både klassisk repertoar och ”nya klassiker ” bland moderna låtar. Allt i en sinnrik väv; Bach gömmer sig hos Eva Dahlgren, Pachelbels tidlösa kanonslingor skymtar

hemma hos Imogen Heep, Robyn hänger med Coldplay och Laleh och Kent kanske gifter sig i en ljuv stråkmatta. Fakta om föreställningen hittar under pressbilder & dokument.

STRÅF passar också utmärkt som mingelmusik och underhållning på festliga tillställningar.