Sláinte

EnglishSwedish
Sláinte

Sláinte: irländsk, skotsk och amerikansk svängig folk-rock och egenskrivna sånger!

Kärnan i Sláinte är dess två ursprungsmedlemmar, Billy Jones (gitarr, sång) och Jonas Liljeström (fiol) som har turnerat kors och tvärs över Skandinavien och gjort mer än 1000 spelningar ihop i varierande sättningar; duo, trio, kvartett etc. Deras spelplatser har inkluderat klubbar, pubar, bröllop, privatfester och konsertscener. Under sommaren 2013 gav de en serie mycket framgångsrika konserter på den berömda Edinburghfestivalen.

Sättningen är traditionell: gitarr, fiol och sång. Beroende på arrangörens önskemål kan andra instrument och musiker läggas till – från mandolin, banjo, och keyboards till bas, trummor och rytminstrument – för att bilda ett stort band.

Billy Jones

Billy Jones är en singer-songwriter som har varit verksam som musiker sedan 1960-talet, i sitt hemland Skottland såväl som på scener över hela Storbritannien, Irland, Europa och USA. Han blev ursprungligen känd för sina vilda, egensinniga och samtidigt känsliga tolkningar av andra artisters sånger och även irländska, skotska och amerikanska folkvisor – och har ständigt utvecklat sitt eget låtskrivande, live såväl som på ett dussin vinyl- och CD-album.

Jonas Liljeström

Utöver sitt 23 år långa samarbete med Billy i den irländsk-skotsk-amerikanska folkrockgenren är Jonas en välkänd uttolkare av traditionell romsk och östeuropeisk folkmusik, och även klezmer. Förutom Sláinte är han även medlem i grupperna Krilja, Salamander, Keltiska Duon, Celtic Connections och Sonika.

Bandmedlemmar:

Billy Jones: gitarr, sång

Jonas Liljeström: fiol