Musik- och teatergruppen SKOJPLOJ

EnglishSwedish
Musik- och teatergruppen SKOJPLOJ

Sång, musik och skoj blandas med spänning och lärande

Kom an Landkrabbor och Pirater!  (Barn 3 –7 år)  Även för grundsärskolan.
Tema: Olika bra men bäst tillsammans.

Musikteater med ett spännande äventyr på havet med skattletarjakt, pirater, sjöstjärnor och landkrabbor. Barnen får också lära sig uttryck om båt och hav och felet med att skräpa ner. De är även delaktiga genom musiken och rörelser. I rollerna ser vi den stöddiga pirattjejen, den osäkra landkrabban och föreställningens diva sjöstjärnan.
Den röda tråden är att utmana sina rädslor, bli mer lyhörd för varandra och våga erkänna det man inte kan och är mindre bra på. Artisterna sjunger och spelar mest nyskrivna melodier till gitarr, kontrabas/saxofon, ukulele och kazoo i fantasifulla kostymer och rekvisita.

Videolänk under Sociala medier till höger.

”Barnen sprudlade av tankar och idéer på vägen hem och några valde till och med att simma ur salen” / Nina Persson Barnbibliotekarie / Barnkultursamordnare Bollebygd kommun Okt.2020.
” Budskapet är att alla behövs för att vår resa genom livet ska bli bra” ”En underhållande och lärorik föreställning” Hans Strandberg, Förskollärare på Tångeröds förskola, Tjörns kommun april 2018
”Det var en rolig och inspirerande föreställning där sång, musik och innehåll hade ett bra budskap i både genus och i våra olikheter” / Eva-Karin Bergström  Samordnare SDF Askim-Frölunda-Högsbo sept.2017

Blommig falukorv och andra tokigheter (Barn 3 –6 år)

Med underfundiga visor av Hasse Alfredson sjunger, spelar och skojar Mimmi, Steffe och Sussi med barnen. De framför visorna till gitarr, fiol, dragspel och bongotrummor Barnen är delaktiga under föreställningen i bl.a rörelsesången ”Ska vi byta grejer”. Innehållet i föreställningen ger förutom glada melodier och berättelser, spänning med en hemlig låda, tankar kring etik och etikett, att få barnen att sjunga med samt ge en inblick i kretsloppssystemet. I videospelaren till höger kan du titta på ”Styrman Karlssons äventyr” ur föreställningen.