Six String Yada

EnglishSwedish
Six String Yada

Hillbilly med influenser från svensk och brittisk folkmusik levereras med en härlig punkattityd!

Krediterat med att ge den nya vågen av Amerikansk folkmusik i Sverige en rejäl skjuts framåt under de senaste åren, håller Six String Yada traditionen av hillbilly-musik från de Appalachiska bergen vid liv men samtidigt skapar de också något nytt. Basen kanske består av traditionell amerikansk folkmusik men det är deras kryddning av såväl brittiska som svenska folktoner som gör att detta blir en musikalisk upplevelse som står ut – och att allt levereras med en rågad nypa punkattityd. I allt från covers på obskyra metal-band som ingen har hört talas om till fiollåtar som ingen har hört talas om så går bandet under deras självutnämnda motto – 10% är vad vi spelar, 90% är hur man spelar det.

Med över 100 spelningar och två album i ryggen så är detta ett band som garanterar att även den mest tystlåtna, tillbakalutade norrlänningen kommer stampa takten och sjunga med.

”Jag lägger mig platt för Six String Yada. Jag är helt såld. Det här är musik när den är som allra roligast. Sprallig, skicklig och spelglad.” – Pierre Eriksson, Lira Musikmagasin