Tangótica

EnglishSwedish
Tangótica

Argentinsk tango med en touch av svensk jazz

Tangótica är en klassisk tangosextett från västra Sverige och har verkat sedan 2004. Orkestern har medverkat i föreställningar som Tango Exil och Dansa runt jorden, Svenne!, som båda spelats på Göteborgs Stadsteater. Under 2005-06 har orkestern även varit husband på ”Tango, vin & tapas” i Stadsteaterns foajé.

Det unika i Tangóticas sound är saxofonen, som normalt inte ingår i den klassiska tangon. Den flätar ihop musiken samtidigt som den skapar ett modernt, lite fräckare sound.

Med sina olika bakgrunder från klassisk musik till jazz är det bara naturligt att de försöker öppna upp Tangon för influenser från dessa musikstilar, dock utan att störa den grundläggande känslan av tango.

Sexteto Tangótica blandar dramatiska tangos, fartfyllda milongor och smäktande valser från den argentinska tangon repertoaren av tonsättare som Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel och Astor Piazzolla, men skriver också eget material Vilket kan höras på den kommande skivan. Tangótica består av sex musiker, alla etablerade namn i Göteborgs kulturliv.

Love Nilsson: saxofon, flöjt, dans
Jens Lundberg: bandóneon
Cecilia Hultkrantz: violin
Fredrik Bergman: kontrabas
Stefan Wingefors: piano