Sallyswag

EnglishSwedish
Sallyswag

Utmanande världsmusikband med ös, artisteri och attityd!

Sallyswag är bandet som bryter barriärer och korsar genrer – en musikalisk käftsmäll! Med tunga grooves, lekfullhet och blixtrande solistiska inslag utgör Sallyswag en enad kraft, där de ger allt och lägger sina hjärtan på scenen. Med mod och kärlek lyfter bandet de svåra frågorna och uppmanar till kamp. Musikalisk mångfald och innovativ fusion i kombination med stark scennärvaro och samhällsengagemang gör Sallyswag till en unik akt utan motstycke i musiksverige.

Sedan starten 2014 har Sallyswags sound vävt samman genrer som dancehall, r’n’b/hiphop, pop/jazz, afrobeats och svensk folkmusik. Med en ny sättning är bandet redo att som en energirik explosion ge sig ut på vägarna och sprida sin vision om ett samhälle för alla. Sallyswag har med sig ny musik som skrivits ur en frustration och sorg över hur världen brinner, våra röster för medmänsklighet är viktiga. 2024 firar bandet sitt 10-årsjubileum och du kan förvänta dig allt som kännetecknar Sallyswag och lite till! Förnyelse blandat med Sallyswags musikaliska kärna folkmusik, 10 år i ryggsäcken som liveband sammanslaget med nya medlemmars kraft.

Det prisbelönade bandet har haft ett 150-tal bejublade konserter runt om i norden, bland annat på Urkult, Kulturkalaset GBG, Porsgrunn Internasjonale teaterfestival, Öland roots, “Så jävla PK” -kryssningen av Familjen Kaos, Stockholm Pride och Trollhättan Jazz- & Bluesfestival. Sallyswag har trollbundit på allt från små intima konserter till stora festivalscener med tusentals i publiken. I mars 2015 vann Sallyswag titeln som årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan.

https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3430

Sanna Eriksson – sång
Aurelia Dey – sång
Christine Tilby – fiol och kör
Ebba Wigren – trummor
Nadden Hamouchi – trumpet
Cecilia Moore – saxofoner
Lisa Moberg – fiol
Daniella Eriksson Dahlström – elbas