Rosali Grankull

EnglishSwedish
Rosali Grankull

Tonsättare och musiker bosatt i Göteborg, som arbetar med akustiska instrument, objekt, litteratur, mikrofoner och människor.

Rosali Grankull (f.1984) är en tonsättare och musiker bosatt i Göteborg, som arbetar med akustiska instrument, objekt, litteratur, mikrofoner och människor.
I sitt arbete letar hon efter en tunn linje av instabilitet för att möjliggöra oväntade frågor och perspektiv i musik. Hon är intresserad av ljudens kvalitéer och berättelser, att varje ljud kommer från en händelse/rörelse. Samspelet mellan partituret och den taktila upplevelsen av fysiska material är en viktig aspekt, att låta partituret och instrumenten/objekten föra en dialog och samarbeta i sökandet efter ett styckes identitet. Hon är angelägen om att delta i olika samarbeten med andra konstdiscipliner –  i ett försök att tänja på var och hur en musikalisk situation kan uppstå.
Rosali har skrivit musik för blås- och symfoniorkestrar, kammarmusikensembler, teater, dans och körer, skapat ljudinstallationer och samarbetat med textilkonstnärer, koreografer, keramiker etc. Arbetar nationellt och internationellt.