Räfven

Räfven

Räfven bjuder på en vansinnig och vildvuxen blandning av folkmusik inspirerad av gypsy punk, kurbitsklezmer & balkan beats.

Räfven började som en kringresande gatuorkester under våren 2003 och har sedan dess gjort sig kända för sin spelglädje, explosiva scenutstrålning och oemotståndliga dansmusik. Räfven har alltsedan starten valt att hellre säga ja än nej, och har på så sätt fått glädjen att spela över hela Sverige och halva Europa. De senaste åren har Räfven spelat två gånger på Glastonbury i England, världens största festival. De satte ett nytt rekord för störst antal sålda skivor någonsin på Fuji Rock festival, och under bandets senaste headlineturné i Japan spelade de för ett utsålt Club Quattro i Tokyo.

Musiken är festbetonad, gränsöverskridande och dansvänlig oavsett om den spelas akustiskt eller förstärkt, i ett gathörn eller inför tusentals människor.

Räfven har hunnit besöka flera svenska och internationella festivaler, båtar, nattklubbar, fina fester, fula fester, bröllop, lägenheter, bryggor, trädgårdar, gator, restauranger, skolor, teatrar, bibliotek, spårvagnar, krogar, tält och torg. Det finns ingen miljö som inte passar Räfven.