Räfven

EnglishSwedish
Räfven

(barn/ungdom) Räfven bjuder in till dans och skratt för barn och vuxna. (alla åldrar)

Alltsedan starten 2003 har Räfven valt att hellre säga ja än nej, vilket har gett bandet glädjen att möta publik i varje tänkbart sammanhang, allt från att spela upphängda i en trädtopp till att stå inför 10 000 skrikande japaner. Räfven har uppstått och formats på gatan, vilket märks i sättet att uppträda och fånga publik oavsett ålder eller storlek. Publikkontakt och spelglädje står alltid i centrum när Räfven spelar sin säregna blandning av balkan beats, gypsy punk och kurbitsklezmer.

Räfven har tre generationers publik och på senare år har bandet gjort alltfler barn, ungdom och familjekonserter. Grunden i dessa konserter är: energi, energi, energi. Alla kan dansa, gunga och sjunga tillsammans med Räfven.

Räfven gör också uppskattade workshops för barn och ungdomar. Bandet har framförallt jobbat med elever och lärare på olika kulturskolor runt om i Sverige. Från en halv dags workshop, till flera dagars läger. Räfven lär oftast ut sina låtar på gehör och avslutar med en gemensam konsert tillsammans med deltagarna. Andra tillfällen använder Räfven noter och gör specialskrivna orkesterarrangemang för deltagarna. Genom musiken vill Räfven förmedla kreativitetens engagemang, entusiasm och eufori.