Quilty

EnglishSwedish
Quilty

Sea shanties, saltstänkta toner och en stor kärlek till Irländsk musik.

Quilty bildades 1993 och är en av de främsta irländska folkmusikgrupperna i Sverige.
Gruppen har genomfört ett stort antal konserter framför allt i Sverige, men också i Tyskland och Norge. Quilty har genom åren skapat samarbetsprojekt med körer och symfoniorkestrar vid sidan av sitt ordinarie turnérande.

Gruppen firade sitt 25-års jubileum 2018 med en omfattande jubileumsturné i hela landet och turnépremiären på fullsatta Dieselverkstaden i Stockholm direktsändes av SR P2 live med Tina Ahlin som programvärd.

I samband med Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerad till Årets Grupp.

Sedan hösten 2019 är Quilty aktuell med sitt nya program Out on the Ocean: sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond.
Quilty har gett ut fyra album, det femte – Out on the Ocean släpptes den 1 juli 2022 i samband med turné.                                                                                                                                                                          I mars 2023 är Quilty  på Sverigeturné tillsammans med  Irlands största folk- och världsmusik-ikoner – Andy Irvine!

Dag Westling – sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
Gideon Andersson – irländsk bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Staffan Lindfors – kontrabas