Paula af Malmborg Ward

EnglishSwedish
Paula af Malmborg Ward

Doftande bossanova, läskig jazzvals, salsa med löjrom...

Doftande bossanova, läskig jazzvals, salsa med löjrom – efter 30 år som tonsättare på heltid tar jag upp mina gamla låtar, mitt grundvatten. Vi snackar 80-tal.

Här finns jazzvalsen om en krusbärsläsk på stilla havet, salsalåten om löjrom och kantareller, soulballaden om en stilla flod och shufflelåten om den röda tråden. För att inte tala om den 60-talsdoftande, leende bossanovan Ut och segla som ger sig ut i den snårigaste harmonik ni har hört.

Kort sagt – låtar om livet i allsköns stilar och förpackningar och med ett ystert spelhumör.

Paula af Malmborg Ward flyttade till Göteborg från Stockholm 1992. Sedan dess är hon verksam som frilansande tonsättare på heltid. Operor, verk för symfoniorkester och kör samt kammarmusik och verk för radio och TV har passerat genom åren.
Och vid valda tillfällen har hon framfört några egna “gamla” låtar från tiden som låtskrivare/pianist/sångerska. Och ständigt fått frågan – Var kan jag köpa skivan? Hur kan jag lyssna på dina låtar?
Det krävdes en pandemi, en uppskjuten operapremiär, en uppskjuten vokalsymfoni för att tiden skulle finnas till att lyfta på locket till hennes grundvatten: låtskriveriet.
Nu stiger det upp till ytan. Filtrerade av flera decenniers musikskapande för andra utövare porlar de igen – bossanovorna, jazzvalserna, de snabba latinlåtarna och de soulpoppiga balladerna. Texterna och musiken alltid sida vid sida. Pianot, sången och den musikaliska berättelsen står i centrum. Det handlar om livet förstås – som både är kul, absurt, tänkvärt och allvarligt.

Paula af Malmborg Ward, sång och piano – eller med pianotrio: Arvid Jullander kontrabas, Ossian Ward trumset…eller med helt band: Per Strandberg gitarr, Olle Linder elbas, Ossian Ward trumset m.fl….enligt överenskommelse:)