Oskar & Jonathan

EnglishSwedish
Oskar & Jonathan

Utomordentliga låtskrivande och samspel både som duo och som kvartett.

När den tredje medlemmen i Goodland trio (Hanna Wiskari Griffiths) flyttade till Nya Zeeland satt två kvar i Göteborg och funderade på vad de skulle göra härnäst. De bildade då duon Oskar & Jonathan och började skriva nytt material, gjorde ett antal spelningar och spelade sedan in en duoskiva som släpptes i våren 2019.

På albumet Panna mot panna visar Oskar & Jonathan prov på sitt utomordentliga låtskrivande och samspel både som duo och som kvartett.

En recensent i tidskriften Lira skriver: ”Jonathan Larsson vet mycket väl hur han trakterar detta instrument (dragspel) på ett finstämt och mjukt sätt. Lika lätt ger Oskar Reuter en förtrollande karaktär åt nyckelharpan, moraharpan, mandolin, tolvsträngad gitarr och cittern. Tillsammans med en rad utsökt talangfulla gästmusiker skapar de nyskriven, glad och medryckande musik. Samspelet går smittande lätt, så att den som dansar gör det på lika lätta fötter.” Lira, våren 2019

Oskar & Jonathan spelar även tillsammans med två av sina favoritmusiker Guro Kvifte Nesheim på hardanger d’more och Anna Larsson på gitarr och bildar då gruppen Grit Quartet.