On y va Ensemble

EnglishSwedish
On y va Ensemble

Pianotrio med rötterna i den klassiska musiken, men hjärtat hos tangon och huvudet uppe bland molnen…

On y va Ensemble är trion som fann fritt spelrum och en paus från den västerländska konstmusikens regler i Astor Piazzollas tango nuevo. Klassiskt utbildade och med kärlek för det sceniska har gruppen utvecklat ett eget förhållningssätt och sound. Det är brett, stort och levande. Ett intensivt samspel i okonventionella arrangemang och ständig utveckling.

Konsertprogram:

Kärlekens stad

Vad har en tangokung, en trasig sparv och en ensam servitris gemensamt? Följ med oss på en musikalisk verklighetsflykt till drömmarnas Paris där allt kan hända! Klassisk kammarmusik ställs bredvid Piazzollas tidiga verk och den magiska filmmusiken ur ”Amelie från Montmarte”. Dessutom hörs flera av Edith Piafs örhängen i nya lekfulla arrangemang där leksakspiano och melodikor samsas med de traditionella instrumenten.

Sibelius dansar tango

I en hyllning till Jean Sibelius har vi skapat en fiktiv karaktär inspirerad av verklighetens Jean och placerat honom i vårt musikaliska landskap av argentinsk tango. Vi får ta del av kompositörens funderingar genom åldrarna – kring livet, konsten och naturen men också självtvivlet och hybrisen. Repertoaren sträcker sig från ännu opublicerade verk till välkända Valse Triste.

On y va ensemble är:

Gaianeh Pilossian – violin

Anja Strautmanis – cello

Amanda Elvin – piano