My Quiet Companion

EnglishSwedish
My Quiet Companion

Americana med en skandinavisk edge. Med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng.

Konsertprogram med originalmaterial:

My Quiet Companion har funnits sedan hösten 2012, då de spelade in Sofia Ekbergs debut-EP All The Small Details. Ett första lyckosamt möte som lett till turnéer och workshops både i Sverige och utomlands. Med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där man kan luta sig tillbaka och lyssna till låtarnas historier… Americana med en skandinavisk edge. My Quiet Companion släppte sin självbetitlade debut-CD hösten 2015.

Övriga musikprogram:

80-TALSBARN

En ny musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann.

Musikshowen är fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden. Kända och okända 80-talsklassiker (bla Bowie, Madonna, Paul Simon, Cyndi Lauper och Whitney Houston) i helt ny skrud blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.

HUNGRIGA HJÄRTAN – Springsteen på vårt sätt

I My Quiet Companions Springsteenprogram blandas intima akustiska arrangemang med personliga betraktelser om våra gemensamma drömmars skörhet, vår kärlekshunger och en ständig längtan bort och hem, kombinerat med en befriande dos humor. Tidlösa hits som ni aldrig hört dom förr.

Konsertprogram /Låtskrivarworkshop (för åk 7-9 / gymnasium / folkhögskola):

Hur skriver man låtar? Var kommer idéerna från? Och kan man skriva om vad som helst?

Trion My Quiet Companion spelar sina egna singer/songwriter-låtar. Samtidigt passar Henrik Cederblom, Sofia Ekberg och Patrick Rydman på att berätta om hur deras musik skapats – från ax till limpa. De tre låtsnickrarna reder ut begreppen, både kring det musikaliska hantverket och kring hur man känner igen en bra låtidé. Det bjuds på tänkvärd kickar mot att ta sina infall på allvar och prova innan man dissar. Under denna konsert som samtidigt är ett samtal delar tre väletablerade musiker och låtskrivare med sig av sina tankar och erfarenheter, både kring kreativitet och samarbete. Detta kan följas av en workshop skräddarsydd utifrån skolans önskemål och elevernas grundkunskaper.

Konsertprogram och workshop kan genomföras inom ramverket för Skapande Skola.

Sofia Ekberg är sångerska, låtskrivare och musiker. Efter sin utbildning på Balettakademin i Göteborg har hon deltagit i ett stort antal musikaluppsättningar både i Sverige och utomlands. Under senare år har Sofia fokuserat mer på att skriva egna låtar. Hon släppte debut-EP:n All The Small Details 2013 och driver singer/songwriter-linjen på Löftadalens folkhögskola i Åsa, Halland.

Patrick Rydman är sångare, musiker, låtskrivare och producent. Han har gjort två soloplattor, jobbat med barnföreställningar i Big Wind och körperformance med Sångensemblen Amanda. Patrick har också producerat andra artister samt verkat som teatermusiker och kompositör för scen och radio. Som låtskrivare arbetar han tillsammans med kollegor både i Sverige och utomlands.

Henrik Cederblom har spelat med bla Sofia Karlsson, Freddie Wadling, Den Fule och Sofie Livebrandt samt skrivit musik för teater och radio, bl.a Sveriges Radios julkalender 2012. Han driver också inspelningsstudion Epidemin i Göteborg, där han spelat in och producerat så vitt skilda artister som Daniel Lemma och Arne Weise.

My Quiet Companion finns också i Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4137