Martina Almgren This Song of Mine

Martina Almgren This Song of Mine

Fascinerande sound och suveränt slagverk i tonsättningar av Tagores poesi. Jazz, nordisk folkton och orientaliska stämningar.

Trumslagaren och kompositören Martina Almgren, ger sig ut på ett äventyr, där hon bjuder in oudspelaren Ahmad al Khatib, sångerskan Karin Burman och Owe Almgren, akustisk basgitarr. Poesi av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagores står i fokus med tankar om livet som rör vår existens, längtan och gemenskap.

Resultatet är lyrisk musik, specialskriven för gruppen, som sprudlar av intensitet och inlevelse, med influenser från jazz, världsmusik, nordisk folkton, orientaliska stämningar. Ouden och basgitarren bildar en säregen drömsk klang som omfamnar melodin och slagverket kommenterar med lätta intrikata rytmer.

”Tillsammans söker sig musikerna fram i ett kammarjazz-orientaliskt landskap präglat av eftertänksamhet och doften av en stjärnklar natt.” #Lira 2018

Under konserten berättar Martina om Tagore och hans liv, om dikterna och vad som lockade henne att tonsätta just Tagores lyrik.

Martina Almgren är trumslagare och kompositör med passion för uttrycksfulla melodier och lockande rytmer. Hon har sedan slutet av 1990-talet varit aktiv i Sverige och Europa i diverse olika konstellationer: Martina Almgren Quartet, Oh Yeah Orchestra, med brittiska pianisten Zoe Rahman i MOZ trio, skotska saxofonisten Laura Macdonald, samt i nya Martina Almgren PEACE OF MIND.

Recensioner This Song of Mine (Oh Yeah Records 2018):

”Fascinerande sound, suveränt slagverk. Slagverkaren och kompositören Martina Almgrens tonsättningar av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagores dikter är en vacker och finstämd kombination. Almgrens musikaliska inramning av de lyriska dikterna lyfter fram poesins stämningar på ett effektfullt sätt” LIRA #4 2018

”Martina får verkligen musiken att andas” The Herald