Markatta

EnglishSwedish
Markatta

Markatta förser er med interagerande musikteaterföreställningar för barn (4-10 år).

Markatta gör föreställningar för barn i gränslandet musik/dans/rörelse/teater. Text och musik skriver de till största delen själva, men de använder sig också av traditionellt material som folkmusik och ramsor. Gruppen har funnits sedan 1991, och under åren har de turnérat runt i hela Sverige och har också samarbetat med orkestrar i bl.a. Stockholm och Göteborg. De är alla utbildade rytmikpedagoger. och arbetar som pedagoger och artister i olika sammanhang, bl.a. i Sångensemblen Amanda, Simbi, ZigZag, Tetra m.fl. Trion samarbetar också med Adama Cissokho – en av Senegals främsta traditionsbärare inom griot-traditionen.

UNDER REGNBÅGEN
Under Regnbågen är Markattas egen TankeSmedja där vi vänder & vrider på ord & toner och ger gestalt åt det som är abstrakt.

TRE VISE KAMELER
Och det hände sig vid den tiden när dagarna blev mörkare & mörkare och nätterna längre & längre att det utgick ett påbud att hela världen skulle bjudas in till ett stort kalas i Norden för att fira solens återkomst. Kommer de hinna fram i tid?

SOMMARÄVENTYR
Häng med på en svindlande resa. Gamla och nya sånger och magiska äventyr. Tälta, bygga koja och klättra i träd.

RATATOUILLE
Markatta med vänner, magiska melodier, rafflande rytmer och ett sanslöst svängande band är ingredienserna i vår nya Ratatouille.

DRÖMSKAFFERIET
Vi letar bland hemliga kakburkar & mjölpåsar och finner en samling kryddiga sånger, ett paket dansande drömmar, finurliga fantasirytmer och tre stegar som kanske går ända till himlen…

FLORALIAS HEMLIGA SKATT
Kom med till Gräfsnäsgården i Slottsskogen när det växer så det knakar i buskarna. En del kanske viskar och andra sjunger och kanhända bär den allra minsta på den största hemligheten …

Ingrid Brännström: sång, dragspel, slagverk
Lotta Sjölin Cederblom: sång, slagverk, klarinett
Sanna Källman: sång, cello, slagverk

Vikarie:
Christopher Ek: gitarr, sång, slagverk