Måne och sol

EnglishSwedish
Måne och sol

Harmoniska, skönt jazziga toner och tänkvärda texter av bl.a. Lennart Hellsing.

Nytt konsertprogram!

Hälsning från Hellsing!

I ett mångårigt samarbete med Lennart Hellsing tonsatte

Stefan Forssén en hel del av hans färgrika lyrik.

Det blev roliga, originella och finstämda sånger som framförs av

Trio Måne och Sol, vokalt och instrumentalt i fantasifulla tonsättningar. Sånger som speglar den stora variationen i Hellsings diktkonst, rim och ramsor om kärlek, livsfilosofi och naturens skönhet. Hälsning från Hellsing riktar sig främst till en vuxenpublik.

” … tankarnas gröna träd, drömmarnas vita fågel, lidelsens röda måne.” –

Mellan Måne och Sol

En skimrande poetisk svallvåg – om tröst, ljus och värme med texter av bl a Lars Forssell, Olle Adolphson och Lennart Hellsing. Musiken av Stefan Forssén och Olle Adolphson innehåller finurliga och typiska ”Forssénska” arrangemang i vis-jazzanda, speciellt skrivna för denna trio. Virvlande, sköna toner och tänkvärda texter framförs med hjälp av violin, klarinett, dragspel, piano och tre röster. En del sing-a-long övningar med publiken/församlingen förekommer också!

Stefan Forssén är pianist och kompositör med jazz som ett bärande element, men han rör sig fritt mellan olika genrer. Hans uttryck svävar mellan dramatiska utspel och spröd romantisk skönhet. Åsa Johansson och Brita Lindgren är sångerskor och musiker med ett brett arbetsfält och arbetar nära teaterns uttryckssätt i sitt musicerande. Båda är verksamma i många olika konstellationer, bl a sångensemblen Amanda.