Mama Gumbo

Mama Gumbo

Två olika föreställningar för barn och unga! Mycket sång, slagverk och lärande berättelser (3-12 år)

MAMA GUMBOS VÄRLD:

Musikföreställningen är för barn i åldrar 3 – 10 år. Mama Gumbos värld är en skön, grön, brun och lite galen värld. I Mama Gumbos värld ryms både det roliga och det jobbiga i livet. I musik, dans och berättelser gestaltas varma värderingar med stor igenkänning.

Pjäsen är uppbyggd kring afrikanska ordspråk. Mama Gumbo säger att denna vishet även gäller barn i Sverige idag. Vad menar hon till exempel med att ”det finns en krokodil på varje skola…” eller ”enda sättet att ha allting är att dela med sig”?

Lokal-/teknikkrav: Ljudanläggning

Föreställningen finns med i Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3869

HAKUNA MATATA:

Musikföreställningen är för barn i åldrar 3 – 12 år. Hakuna Matata är en glad föreställning. Mama Gumbo är guide när barnen ger sig ut på en musikalisk resa genom Afrika. Genom sång och rytmik och korta berättelser lär barnen känna den afrikanska kulturen, människorna och djuren. De får prova danslekar, sånger på svenska och olika afrikanska språk, och kanske får man testa att spela Djembe-trummor.

Även om sång och dans är från Afrika, så är det inte en främmande värld långt bort som Mama Gumbo presenterar. Barn i olika åldrar hänger med i sångerna. Mama Gumbo säger att hon är mamma till alla från 0 – 100 år.

Lokal-/teknikkrav: Lokal som både musiker och publik får plats att stå och röra sig i

Deltagare: Max 70

PRAKTISK INFORMATION:

Båda föreställningarna spelas även som familjeföreställningar.

Tidsåtgång: Föreställningen tar ca 45 minuter

Förberedelsetid: Ensemblen behöver tillgång till lokalen 60 min innan start

Pris: Enligt överenskommelse