Malvakvartetten

EnglishSwedish
Malvakvartetten

Stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut.

MalvaKvartetten vill spela musik som de brinner för!

De gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar och experimenterar med klanger för att inspirera ny såväl som erfaren publik.

Kvartetten har en förkärlek till musik med ett brett spektra av klanger, både kärva toner och skira melodier. De sätter stort värde i att presentera musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken. Några mycket uppskattade verk från deras konserter har skrivits av Judith Weir, Mansurjan, Shostakovich, Barber och Piazzolla. De har uruppfört en stråkkvartett av Carl-Axel Hall och jobbat med kompositören Hardi Kurda i ett samarbete med Kurdistan String Ensemble.

Malvakvartetten har ett lekfullt förhållningssätt till sitt musicerande och samarbetar gärna med kompositörer och andra konstnärer. De utgör även en del i Midnattsorkestern* och den berlinbaserade tangoensemblen Qui a tué le Tango. Tillsammans med saxofonisten och kompositören Mikael Godée har de inlett ett samarbete där de kombinerar kammarmusik med jazz.

MalvaKvartetten turnerar regelbundet i Sverige med den hyllade barnföreställningen ”Glad i magen, arg i tårna” ** och tusentals barn har nyfiket fått möta kammarmusiken genom sina känslor.

* www.mcv.se/midnattsorkestern

** http://www.malvakvartetten.com/glad-i-magen-arg-i-trna/

Linnea Hällqvist: violin

Knapp Brita Pettersson: violin

Maria Jonsson: viola

Maja Molander: cello