Malmars Makalösa

EnglishSwedish
Malmars Makalösa

Från sportgospel och reggaeschottis till påskcalypso och jazzmazurka. Lär känna ett av Sveriges mest mångsidiga band inom familjegenren.

Att gå på konsert med Malmars Makalösa är ett utmärkt familjenöje. Många är de fötter, stora som små, som dansat hem från konserten med ett knippe nya låtar i huvudet och ett varmt leende på läpparna.

Senaste skivan ”Mitt i spenaten” nominerades till Manifestgalan 2018 i kategorin BARN.

Texterna doftar Povel Ramel och musiken sätter avtryck i sväng- och njutnerven hos lyssnare i alla åldrar. Malmars Makalösa blir aldrig långrandiga med sin lekfullhet, eftertänksamhet och sina smakfulla rim och melodier:

”Här mitt i kremlornas krig, jag sopar undan soppar.

Trots alla riskor jag tagit, med sorg jag ser min korg”

(ur ”Skogens guld”)

Föreställningen ges i konsertform om ca 45 min. Mellansnacket kryddas med en rejäl dos improvisation där intryck från publiken fångas upp och inspirerar artisterna till att göra varje framförande unikt.

Konserten kan även kombineras med en mycket uppskattad låtskrivar-workshop på ca 20 minuter, då de barn som vill får vara med och hitta på en sång tillsammans med bandet. Melodi, text och rörelser improviseras fram i stunden och blir till en helt ny låt som avslutningsvis framförs ihop med barnen inför resten av publiken.

Ang teknik:

Anpassningsbara för de flesta lokaler och sammanhang. Vid skolspelningar och dyl. kan bandet själva ordna med teknik/ljud om detta inte finns på plats.

För dem med mindre budget eller scenyta finns alternativet Malmars Lilla Makalösa – samma låtar framförda i duo-format. Läs mer här: http://malmarsmakalosa.se/arrangor/

Sara Martinsson Arnér: sång & blås (text & musik)

Ida Malkolmsson Gadd: sång & blås (text & musik)

Kristin Nordén: piano

Henrik Toresson: gitarr

Anton Davidsson Norén: trummor

Johan Bengtsson: bas