Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin Fredriksson tolkar poeten Ebba Lindqvist. Stark, stämningsfull och melankolisk pop som går rakt in i hjärtat.

”Jag Begär Bara Havet”

Maja-Karin Fredriksson har tonsatt poeten Ebba Lindqvists (1908-1995) dikter. Passionen för poesin ledde till en triologi av skivor där Maja-Karin tolkar Ebbas ord musikaliskt.

Maja-Karins musik är suggestiv och samtidigt oförställt rak när den bär fram Ebba Lindqvists mer än halvsekelgamla texter. Den vittnar om en återhållen passion, något som lurar under ytan. Trots och melankoli färgar stämningen när havet och kastvindarna blir förlösande naturkrafter att svepas med i.

Under konserten berättar Maja-Karin om Ebba Lindqvists liv och sin egen relation till lyriken.

”Jag mötte Ebba Lindqvists ord genom musiken. Hon är faktiskt en av Sveriges mest tonsatta poeter. Trots det är det många som inte känner till henne. Jag relaterar starkt till hennes texter och tycker att det känns fint att ta hennes ord in i samtiden”, säger Maja-Karin Fredriksson.
“Låtarna har den där salta smaken av intuition och den organiska formen som musik får när den har fått spelas fram längs turneer och live i studio där musikerna på riktigt kan reagera på varandras impulser.”
– Klingan i P2 (Sveriges Radio)