Loveflowers

EnglishSwedish
Loveflowers

Prisbelönt Americana/Alt Country-musik med ”vardagsrumskänsla” som bygger broar mellan musik och text.

Med självbetitlade CD:n ”Loveflowers” från 2008 beskrevs gruppens musik som ”Lugn, countrydoftande musik med en skön ”vardagsrumskänsla”

Hösten 2013 släpptes den andra skivan från Loveflowers, ”Bridge or Barrier”.

På denna produktion gjordes influenserna från americana-folk-country-pop mer tydliga och uttalade. Instrument, sång, arrangemang och produktion utmanar lyssnaren med sin helhet och ljudbild.

Recensionerna i Europa och Skandinavien för ”Bridge or Barrier” var genomgående bra och lovord hördes även från USA.

Sommaren 2014 fick bandet en förfrågan från en festivalsarrangör i USA om att uppträda på festivalen ”Texas Sounds International Country Music Awards”. Loveflowers tog chansen, flög till Texas i augusti och kom hem med det åtråvärda priset ” Songwriters Of The Year 2014”. En fantastisk upplevelse och erfarenhet! De har efter detta genomfört två mindre turneér i USA och plockat hem fler priser 2015 och 2017.

Sju nya låtar har släppts 2022 på alla streamingtjänster och en lyrikvideo finns också att beskåda.

Ordinarie bandmedlemmar/låtskrivare/textförfattare och producenter är Michael Greiffe, Leif Thörner och Yvonne Greiffe. ”Live” lånar de in två extra musiker i form av Mattias på ståbas och Robert på b l a pedal steel/gitarr etc. Loveflowers spelar oftast som kvintett vid framträdanden, för att göra musiken mer rättvisa. Dock kan gruppen, i vissa speciella fall, även uppträda som trio.

Loveflowers musik finns lätt tillgänglig på Spotify, Itunes, WIMP och alla större streamingtjänster.