Lina Horner

EnglishSwedish
Lina Horner

Pop/rock med experimentella 70-talsinslag.

Låtskrivare och sångerska från Göteborg. Hösten 2018 släpptes hennes tredje album Lights på egna bolaget Little Low Recordings tillsammans med bandet Divers.

Inspirationen till skivan har hämtats och skrivits ner i den legendariska undergroundstudion Anfallszonen i Göteborg (där den också spelats in) men även i Redwoodskogen i Kalifornien, i utmattningsdepressionens mörker, högt uppe på hustaken och långt under vattenytan.

I sin tidigare musik blandar hon allt ifrån melankoliska downtempospår till euforiska poplåtar. Efter en EP och singel i eget namn släppte hon hösten 2009 sitt debutalbum “Japonica” på nystartade bolaget Little Low Recordings, som var något av en klassisk indiepopskiva.

2012 släpptes albumet Again and again som doftar mer 80-tal och har influenser från bland andra Fleetwood Mac och Talking heads. Med personliga texter om kärlek, vänskap och om hur man står upp för sig själv trots vacklande självförtroende, har de nya låtarna producerats i samarbete med gitarristen Oscar Svenningsson.

Musikerna på livespelningarna varierar, men allt som oftast är sättningen sång, piano, gitarr, bas och trummor.

“Jag gillar ljudbilden och jag gillar hur hon bygger upp låten, jag gillar drivet i verserna, jag tycker Mark Knopfler-gitarren är lite charmig och jag ser med förväntan på vad som ska komma härnäst från Lina” Que Club om Back on your feet

” I stället klär hon sina texter om kärlek, i en vemodig och bitvis vacker 80-talsblus, där tyget är ett fil-à-fil av trådar från Talking Heads och Roxy Music. Linas röst, som ibland påminner om en försiktig och sökande Debbie Harry, utgör den söm som håller ihop kreationen. Bästa spår är ”Break it down” som rullar ut sina syntmattor längs de tomma stränderna i Miamis gryning” Arbetarbladet

“Lina Horners skiva Again and Again har så många härliga 80-talsvibbar och jag tycker att ni ska ta och lyssna in den. Älskar att det är så konsekvent genom hela skivan, en tydlig idé som blev väldigt bra.” Du är mitt morfin

“…..På titelspåret Again and again befinner hon sig on the road genom ett av solen spacklat Kalifornien och där får hon sångförstärkning av Petter Seander, vilket ger en oväntat stark totaleffekt.

Och generellt sett är detta en ovanligt skarp och tilltalande skiva…..” Norrbottenskurriren

* Japonica var tidigare namnet på gruppen