La Mariaka

EnglishSwedish
La Mariaka

Innehåller smäktande mexikanska valser, sträva Joni Michell-tolkningar, viskande bilder, skön sång, vågat gitarrspel och mycket mer...

Buen dia Chavela – goodnight Irene! Musik över Nordamerikanska gränser.

Marianne Holmboe är ursprungligen från Norge och hon har varit verksam som sångerska i Göteborgs musikliv under lång tid och i många olika musikaliska traditioner; arabisk traditionell musik med gruppen Sumer, grekisk, kurdisk och arabisk musik med Cabarèt Oriental, medeltida arabisk, sefardisk och europeisk musik i trion Qyians krets samt i olika konstellationer med jazz, reggae, nordisk visa. Med La Mariaka har hon bräddat sitt fält ytterligare. Utöver sin konsertverksamhet arbetar hon som pedagog och kursledare. Hon har gett ut ut en skiva i eget namn(2007) och hon är utbildad i flamencosång i Sevilla.

Rebecka Gabriel sjunger, förutom i denna duo, bland i annat Trio Copa och tillsammans med Emil Pernblad. Hon har studerat rytmik och komposition på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har sjungit i Barcelonas Symfoniska kör, jobbat som teatermusiker och har spelat och turnerat i Spanien, Kongo Kinshasa, Norden och Argentina.