Klingenstierna & Darelid

Klingenstierna & Darelid

Jazz, pop, soul och visa med starka texter, tidlösa melodier.

”NATT BLIR KANSKE DAG”

Karin Klingenstierna, Thomas Darelid och Matz Nilsson har här plockat fram låtar med starka texter, tidlösa melodier och en innerlig prägel.

Verk av bl.a. Michel Legrand, Norah Jones, Lars Forssell, Cat Stevens, Hans Alfredsson men även av musikerna själva.
”Natt blir kanske dag” vill beröra och spänna över det breda känsloregistret- bjuda in till både meditativ reflektion och glädjerikt sväng, allt i samklang med lyssnaren.

Karin Klingenstierna rör sig mellan genrer med osviklig lätthet, jazz, pop, soul och visa, med en naturlig självklarhet. Två soloalbum hittills: ”Kom Närmre” och ”Ännu Sjunger Stjärnorna”, med eget originalmaterial.
Men det är ”live” som Karin kommer till sin fulla rätt. Total närvaro, som tillsammans med publiken skapar en minnesvärd konsertupplevelse, är Karins signum.

Thomas Darelids pianospel har karakteriserats som lyriskt berättande, med ett tonspråk som vävs samman med de mest angelägna texter.
En flitigt anlitad ackompanjatör åt t.ex. Claes Malmberg, Maria Lundqvist, Jan Malmsjö, Tommy Körberg och Jörgen Mörnbäck. Han har släppt fyra soloalbum med egenkomponerad musik. ”Point of Life” (2017) finns representerad på Spotifys spellista ”Svensk Jazz”.

Matz Nilsson, internationellt erkänd basist och kompositör, stadigt förankrad såväl  i jazzen som  populärmusiken. En av grundarna till legendariska fusiongruppen Hawk on Flight. Matz är flitigt anlitad i show- och musikalsammanhang och har en karriär som husbandsmusiker i SVT. Har spelat med Michael Ruff, Toots Thielemans, Don Cherry,  Viktoria Tolstoy, Claes Malmberg, Jörgen Mörnbäck m fl.

Karin Klingenstierna: sång
Thomas Darelid: piano
Matz Nilsson: bas