KG Malm

EnglishSwedish
KG Malm

Vissångaren och berättaren KG Malm: Publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger.

KG Malm är en rutinerad visartist och berättare och hans framträdanden kännetecknas av publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger.
Han sjunger gärna visor av Evert Taube, Dan Andersson och Allan Edwall med flera och har under årens lopp gjort flera skivor med deras sånger. Han har även gett ut en dubbel-CD med de skrönor han brukar berätta mellan sångerna och är därmed troligen den ende vissångare som släppt en visplatta helt utan visor.

Efter en festival utanför Nyköping skrev Annika Hedberg på Södermanlands nyheter: ”KG Malm är en sann underhållare som får publiken att kvickna till och brista ut i skratt.”
”KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hittills hört.” skrev Holger Wigertz i Katrineholmskuriren.
Och i Göteborgsposten skrev Tore Ljungberg: ”KG Malm glänser i egna monologer.”
KG Malm har bland annat belönats med Taubestipendiet 2002, Byggnads kulturstipendium 2010 och Göteborgs Stads Kulturstipendium 2012.

Mer info och även möjlighet att lyssna finns på KG:s hemsida www.kgmalm.se
KG turnerar ofta ihop med Lucas Stark, men även tillsammans Mika Olavi med föreställningen ”Humoristen Dan Andersson”. Mer om det kan man läsa om på Facebook om man söker på Vansinnesprojekt.
Dragspelerskan Carita Jonsson och KG Malm turnerar med föreställningen ”Skepp Ohoj!” Saltstänkta sånger av två sjövana artister som flera gånger rest sjövägen till Danmark.

KG Malm: gitarr, sång, tal