KG Malm

EnglishSwedish
KG Malm

Vissångaren och berättaren KG Malm: Publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger.

KG Malm är en rutinerad visartist och berättare och hans framträdanden kännetecknas av publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger.
Han sjunger gärna visor av Evert Taube, Dan Andersson och Allan Edwall med flera och har under årens lopp gjort flera skivor med deras sånger. Han har även gett ut en dubbel-CD med de skrönor han brukar berätta mellan sångerna och är därmed troligen den ende vissångare som släppt en visplatta helt utan visor.

Efter en festival utanför Nyköping skrev Annika Hedberg på Södermanlands nyheter: ”KG Malm är en sann underhållare som får publiken att kvickna till och brista ut i skratt.”
”KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hittills hört.” skrev Holger Wigertz i Katrineholmskuriren.
Och i Göteborgsposten skrev Tore Ljungberg: ”KG Malm glänser i egna monologer.”
KG Malm har bland annat belönats med Taubestipendiet 2002, Byggnads kulturstipendium 2010 och Göteborgs Stads Kulturstipendium 2012.

Humoristen Dan Andersson
Många tolkningar av Dan Anderssons diktning har gjorts men sällan har han framställts som en muntergök, snarare som en dyster grubblare. Till 100-årsminnet av skaldens bortgång har KG Malm och Mika Olavi djupdykt i Dan Anderssons svarta humorskatt. Det var på tiden! För visst kunde karln vara rolig, både i skrift och i umgänget med andra människor. De som kände honom har talat om hans humor och upptåg, beskrivit honom som en kvick och charmerande sällskapsmänniska och en glad skit. Den sidan vill vi lyfta fram i den här föreställningen.

Den mer ortodoxa hyllningskören behöver ej känna oro! Givetvis framförs även några av skaldens kända, vemodiga visor.
Vi finns även på Facebook: @Vansinnesprojekt
Föreställningen ingår i Musik på Teatern och kan även bokas genom Musikcentrum Väst. https://www.mcv.se/musik-pa-teatern/

Mer info och även möjlighet att lyssna finns på KG:s hemsida www.kgmalm.se
KG turnerar ofta ihop med Lucas Stark, men även tillsammans Mika Olavi med föreställningen ”Humoristen Dan Andersson”. Mer om det kan man läsa om på Facebook om man söker på Vansinnesprojekt.
Dragspelerskan Carita Jonsson och KG Malm turnerar med föreställningen ”Skepp Ohoj!” Saltstänkta sånger av två sjövana artister som flera gånger rest sjövägen till Danmark.

KG Malm: gitarr, sång, tal