KG Malm

EnglishSwedish
KG Malm

Vissångaren och berättaren KG Malm: Publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger.

”KG Malm är en sann underhållare som får publiken att kvickna till och brista ut i skratt.” Så skev Annika Hedberg i Södermanlands nyheter efter en festival utanför Nyköping.

Vissångaren, berättaren, författaren och skådespelaren KG Malm är bosatt i Göteborg och beskriver sin bakgrund så här:

”När jag var 19 år och arbetade på en byggfirma kom chefen en dag fram till mig och sa: Du skall inte bli murare, du ska stå på en scen, sjunga och ljuga ihop dumma historier. Och det är väl ungefär vad jag har sysslat med i ganska många år. Fast ljuger gör jag naturligtvis aldrig.”

KG sjunger gärna visor av Evert Taube, Dan Andersson och Allan Edwall och har även gett ut en dubbel-CD med de skrönor han brukar berätta mellan sångerna och är därmed troligen den ende vissångare som släppt en visplatta helt utan visor.

Några andra pressröster:

”KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hittills hört.” skrev Holger Wigertz i Katrineholmskuriren.
Och i Göteborgsposten skrev Tore Ljungberg: ”KG Malm glänser i egna monologer.”

KG har bland annat belönats med Taubestipendiet 2002, Byggnads kulturstipendium 2010, Göteborgs Stads Kulturstipendium 2012 och Lasse O´Månssons naturastipendium 2019.

KG Malm: gitarr, sång och tal.

KG Malms framträdanden passar utmärkt på bygdegårdar, Folkets hus, bibliotek och andra scener och sammanhang där det finns en koncentrerat lyssnande publik.

Mer info och även möjlighet att lyssna finns på KG:s hemsida www.kgmalm.se