Jorge Alcaide

EnglishSwedish
Jorge Alcaide

Mångsidig musiker och kompositör med rötterna i sydamerikansk musik. Poetiska, enkla, intima uttryck blandas med storslagna episka verk.

Jorge Alcaide har genom sina år som musiker inom teater och ett flertal grupper som Quartango, Cerro Esperanza Band och Lecheburre komponerat musik med influenser från alla väderstreck. Han har under senaste åren drivit konstnärliga projekt där nya sätt att skapa har varit i fokus, både genom GAO- Göteborgs Alternativa Orkester och Kulturtemplet. I sitt soloprogram väver han ihop en berättelse där han plockar godbitar från alla dessa projekt och lockar in publiken i att tänka på en framtid bortom etiketter och prestation.

Jorge Alcaide Trio

Med rötter i Chile  har Jorge Alcaide präglats av den latinamerikanska musikens finesser och betydelse. Men samtidigt har hans intresse för olika musiktraditioner och erfarenheter gjort honom till en hybrid musikskapare. Jorge Alcaide samlar godbitar från denna musikresa där kärlek och frihet är återkommande teman. Tillsammans med sina medmusiker bjuder de på en eftertänksam och medryckande konsert med Jorges egna kompositioner och en o annan traditionell sång från den sydamerikanska kontinenten.

Jorge Alcaide – gitarr och sång
Anna Malmström – klarinett
Johan Bengtson – kontrabas


Övriga meriter

Jorge har även jobbat som teatermusiker, skådespelare och gjort föreställningar för skolbarn.

Som arrangör har Jorge Alcaide hittat en unik plats i Kulturtemplet, ett gammalt vattentorn i Majorna, Göteborg. Där går att uppleva unika konserter i miniformat med en magisk akustik, utställningar och guidade visningar.

https://www.kulturtemplet.org/