Johny Carlsson & the MegaBones

EnglishSwedish
Johny Carlsson & the MegaBones

Ren glädje med trombonband i toppklass!

Johny Carlsson & the MegaBones vill, med egna kompositioner och arrangemang, återuppliva – och återuppleva – den glädje och spontanitet som präglade jazzen under 50/60-talet. Johny har valt fem tromboner och en rytmsektion som medium. – Dels för att han älskar och uppskattar trombonens möjligheter – och svårigheter – dels för utmaningen att skriva spelbart. Med en trombone-sektion kan detta endast realiseras med musikanter som tillhör toppskiktet på instrumentet. Detsamma gäller uppbackande rytmsektion.

Johny, som bor halva året I Florida, lyckades där få ihop ett gäng idel proffsmusiker i toppklass. Dessa entusiaster har gjort bejublade konserter inför fullsatta hus, främst I Orlando-området (där man – minst sagt – är bortskämd med världsartister).

I Sverige har vi – ett gäng entusiaster – nu ”slipat vårt samspel” för att åstadkomma ett resultat som motsvarar egna krav. Här återfinner vi: Lars-Göran Dimle, Christer Olofsson, Bengt-Åke Andersson, Martin Söderlund, Niclas Rydh (tbne), Yasuhito Mori (bas) och Göran Kroon (trummor). Av bilagda ”short-bios” framgår en del av de kriterier som kvalificerar var och en av dem. Resultatet har lett till bejublade konserter på västkusten.

I första hand vänder vi oss till publik som uppskattar jazzmusik, d v s i huvudsak till jazzklubbar. Vid konserter, i såväl USA som i Sverige har dock konstaterats, att även de bland betalande publik som ”bara följde med” och t o m bekände sig till kategorin ”icke-jazz-älskare” av någon anledning tyckte om vad de hörde/såg. Kanske glädjen bland övrig publik och bandmedlemmarna bidrar? – För oss i bandet är förmedlandet av glädjen i musiken den viktigaste uppgiften och en bekräftelse på att detta uppskattas den bästa belöningen.