Musikteater Jag är här nu!

EnglishSwedish
Musikteater Jag är här nu!

Svängiga, varma och upplyftande musikteaterföreställningar med teman som rör genus, identitet, självkänsla och upplevelsen av musik!

Musikteater Jag är här nu! presenterar: Stora Lilla

– Ibland känner jag mig stor och ibland liten. Är jag liten eller stor? Vad betyder stor? Och vad betyder liten? Kan jag vara stor och ändå vilja krypa upp i knät och in i famnen? Kan jag få prova själv även om jag är liten? Hur länge är man liten? Går det över när man blir stor? Vågar alla stora? Så undrar Stora Lilla.

Musikteater Jag är här nu! fortsätter vrida och vända på normer och konventioner och vems berättelse vi lyssnar till.

Text, musik och manus: Musikteater Jag är här nu!

Medverkande: Nadina Pundins, Anna Lund, Vera Westberg och Nadja Lönnroth.

Sagt om gruppens tidigare produktioner:

”Trions ljuvliga självförtroendepepp funkar lika fint på vuxna”-GP

”Föreställningen är en pärla”-DN

Övriga föreställningar:

***SKRATTKORVEN OCH SURSTRUTEN***

Vad gör man av alla känslor? Smittar det av sig? Vad händer om man stoppar dem i fickan och försvinner de om man blundar?

Med svängig musik och sprittande refränger träffar vi kompisarna som flyger som fåglar, skrattar som korvar, surar som strutar och smakar på det magiska ordet förlåt.

Vi möter även rädslo-monstret som bor i magen och som tittar fram när man minst anar det. Kan man dansa bort sitt monster? Hur ser i så fall just din monster-dans ut?

Målgrupp: 4-6 och 7-9år

Tidigare föreställningar:

*** IDOL – så som VI vill! ***

Om hjältar, idoler och om att vara sitt eget bästa fan!

Hur känns det att vara beundrad av många? Måste man passa in för att bli omtyckt? Är kändisar som vanliga människor? Följ med Musikteater Jag är här nu! när de utforskar självkänslan, träffar beundrare och de beundrade i en föreställning om att låta sig inspireras -snarare än imponeras!

Målgrupp: 7-12 år.

*** TANTPRESIDENTERNA ***

De syns men ändå inte. För vad gör de när alla andra är på jobbet eller skolan? Kanske har du fått ett födelsedagspresent eller julklapp av henne? Men vem är hon, den äldre kvinnan, tanten? Kanske är hon som du? Kanske något helt annat än du tror.

Musikteatergruppen Jag är här nu fortsätter att vända på normer och konventioner kring vad som är möjligt, vems berättelse vi lyssnar till och ge publiken nya möjliga bilder av verkligheten, nu med en äldre person som subjekt.

Målgrupp: 9-13 år, samt vuxna!