Instant Swing

EnglishSwedish
Instant Swing

Ett friskt göteborgskt swing/bebop-band, som varvar jazzstandards med kända rock/pop-låtar i egna jazzarrangemang.

“Ett fräscht göteborgskt swingband, som också vågar sig på att spela moderna poplåtar i klassisk tappning.

Sångerskan Anna-My Zetterberg är erfaren sångerska och har en bärig, mogen och behaglig personlig röst med äkta känsla. Musikanterna Ole Jörgensen, saxar, klarinett och flöjt, Sten Löfman, flygel, Jörgen Svensson, bas, och Anders Söderling, trummor är alla garvade musikanter med glöd.

Det svänger rejält om dem och de spelar en mycket smittande musik. Standardlåtar förknippade med Billie Holiday, Gershwin och andra odödliga storheter varvas smakfullt med aktuella låtar av Sting, Vaya Con Dios och Melody Gardot. Spännande att just moderna poplåtar fungerar väl i sådana här sammanhang.

En bra och lagom blandning, som håller länge. Musikanterna är medvetna och kan den här repertoaren. Sten Löfman och Ole Jörgensen är starka solister, som bjuder på fyndiga improvisationer. Kompet mycket drivande och Anna-My en spännande och personlig sångerska.”

Tore Ljungberg OJ

Vi gör också ett en-timmes program med svenska texter under mottot ”Var det verkligen bättre förr?” – med låtar och texter av Olle Adolphson, Hasse & Tage, Povel Ramel, Bill Evans m fl.

Vi gör mest konsertprogram men spelar också gärna i andra sammanhang.