Ida Gillner

EnglishSwedish
Ida Gillner

En omfamnande stund i pianoklanger, en konsertupplevelse som når under huden och in i djupaste hjärterot.

Pianokonsert av och med Ida Gillner.

En pianokonsert med Ida blir till ett andrum, en andeviskning om stilla ro och tillit. Ett sinnligt möte i musiken att hämta kraft, ljus och själslig närhet från. Eller bara en musikalisk stund, att få landa i.

Efter många år verksam som saxofonist släppte Ida Gillner 2021 sin debutskiva ”Anna”, med egenkomponerad musik på piano. Musiken kom till under sorgearbetet efter hennes syster Anna som hastigt gick bort 2020. Vid pianot fann Ida kraft och tröst. Där vid tangenter och klangkropp växte musiken fram som sen blev till ett helt album. Skivan uppmärksammades av både press och lyssnare, och gemensamt fann de musiken trösterik, ärlig, vacker och kraftfull. Tänk en mix av Hania Rani, Ólafur Arnalds, Frida Hyvönen, Yann Tiersen, Erik Satie och lite nordiskt vemod därtill.

Ida Gillner – piano, sång, komposition

Ida Gillner är en etablerad musiker och scenkonstnär som främst synts på sopransaxofon, bl.a i duon Ida&Louise, Anna Heikkinen & Längtans Kapell och Flocken. Hon skriver även musik för teater.  ’Anna’ är Idas debut som pianist.