I Underlandet

EnglishSwedish
I Underlandet

Folkmusik med en personlig utgångspunkt. Melodiskt och lekfullt med förkärlek för dramatiska strukturer och oväntade inslag.

I Underlandet spelar nyskriven folkmusik. Traditionella svenska musikformer blir utgångsmaterial för filmiska kompositioner. Duon har fått strålande recensioner för sitt täta sampel och sin originella musik. Välkommen till vårt Underland!

Sedan 2009 har gruppen spelat på både små och stora scener. Däribland Folkatónleikastevna, Färöarna, Odense Folk Festival, Hagenfesten, Fanø Free Folk Festival 2013, Folkmusikkafeet, Stallet, Sommarmelad, Global Cph, Kråks Herrgård

Erik Dahl: piano, concertina
Anna Cochrane: fiol

 

”en dragning åt jazz och kammarmusik som känns frisk och bra. […] Den passar väldigt fint i vår upprivna tid.”
4/5, DN, Po Tidholm

”Det som ändå slår en mest är det makalöst fina samspelet mellan de två. Sällan har jag hört två instrumentstämmor så följsamt och snyggt tvinna en silverkantad melodi.”
Lira

”Filmisk folkmusik som tar nya riktningar”
Göteborgs Fria

”Tonen sätts redan i inledningsspåret, ’Guldpolskan’, där de visar upp ett närmast fullständigt register. Här, liksom på hela skivan drivs musiken framåt av samspelet mellan fiol och piano, vilket sker på ett självklart och angenämt sätt.”
Tidningen Kulturen