Henrik Kilhamn

EnglishSwedish
Henrik Kilhamn

Intensiva och interaktiva konserter med denne konsertpianist som har en bred repertoar.

Henrik Kilhamn är en meriterad och flitigt anlitad konsertpianist med bas i Göteborg. Han har en omfattande repertoar som spänner från Mozart och Beethoven till Ravel och Skrjabin, och är som mest hemma i den romantiska epoken och tonsättare som Chopin och Brahms. Hans konserter präglas av en hög närvaro, intensitet och interaktion med publiken genom presentationer som ramar in musiken och sätter den i ett relevant sammanhang.

Henrik är också en aktiv kammarmusiker och blev 2017 uttagen till final i tävlingen Ung&Lovande med Duo Cellissimo. Idag är han regelbundet anlitad av större musikinstitutioner, kammarmusikföreningar och kyrkor. Han är en av grundarna och ordförande för Pianosällskapet i Väst, en förening och plattform för unga pianister i Västsverige, och driver sedan 2019 även Youtube-kanalen Sonata Secrets med analyser av pianomusik i videoformat som har nått över 40 000 prenumeranter världen över.

Henrik har kandidat- och masterexamen från Högskolan för scen och musik i Göteborg där han studerade för Bernt Wilhelmsson, och har även studerat vid Örebro musikhögskola och Newcastle University. Han har erhållit stipendier från Kungliga musikaliska akademien, Konstnärsnämnden och senast Göteborgs Stads kulturstipendium 2023.