Helen Sällfors

EnglishSwedish
Helen Sällfors

Konsertpianist med spännande konsertprogram, på väg mot nya scener!

Helen Sällfors brinner för att skapa nya mötesplatser för den klassiska musiken och göra den tillgängligare för alla åldrar. Hon vill väcka nyfikenhet, sprida kunskap och upptäckarlust till musiken. Därför har hon stått bakom idé och produktion bakom flera konsertserier för att förnya konsertformen; såsom konsertserien Musikaliska Möten vid Högskolan i Borås.

Helen tog sin solistexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 2001 där hon studerade för prof. Mats Widlund. Hon frilansar som konsertpianist i solistiska sammanhang och som ackompanjatör. Bland festivaler kan nämnas the International Holland Music Sessions och Festspelen i Piteå och hon har även spelat kammarmusik i musikradions P2.

Hon har mottagit stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien, Göteborgs Universitet, Borås Kulturnämnd och Göteborgs Frimurarsamhälle, vilket möjliggjort studier i London för Hamish Milne och har även deltagit i mästarkurser för bl.a. prof. Hans Leygraf, Liisa Pohjola och Jens-Harald Bratlie.

Helen har ett stort intresse för pedagogik och metodik och driver Pianoakademien.

Program
DRÖMMAR & BERÄTTELSER
Poetiska pianostycken av virtuoserna Chopin och Liszt, och skimrande klanger av Debussy. Musiken varvas med berättelser om musiken och kompositörernas liv.

 

Skapande Skola: “Ett pianoäventyr”
Här berättas sagor genom musiken? Hur ser det egentligen ut i Bergakungens sal? Är det svårt att gå i takt till Prokofievs musik? En musikföreställning som riktar sig till lågstadieelever med fokus på taktarter, puls och att känna musikens rytm. Konstmusik möter egenkomponerat material, under äventyrliga former. Lyssna, lär och skapa!
En kreativ upptäcksfärd med musik och musikalisk gestaltning där pianot och rytmiken står i centrum med Helen Sällfors, pianist och legitimerad lärare i musik.