Helen Sällfors

EnglishSwedish
Helen Sällfors

Konsertpianist med spännande konsertprogram, på väg mot nya scener!

Helen Sällfors brinner för att skapa nya mötesplatser för konstmusiken. Hon har stått bakom idé och produktion bakom flera konsertserier för att förnya konsertformen; såsom konsertserien ”Musikaliska Möten” vid Högskolan i Borås.

Helen tog sin solistexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 2001 där hon studerade för prof. Mats Widlund. Hon frilansar som konsertpianist i solistiska sammanhang och som ackompanjatör. Bland festivaler kan nämnas the International Holland Music Sessions och Festspelen i Piteå och hon har även spelat kammarmusik i musikradions P2.

Hon har mottagit stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien, Göteborgs Universitet, Borås Kulturnämnd och Göteborgs Frimurarsamhälle, vilket möjliggjort studier i London för Hamish Milne och har även deltagit i mästarkurser för bl.a. prof. Hans Leygraf, Liisa Pohjola och Jens-Harald Bratlie.

Helen har ett stort intresse för pedagogik och metodik och driver Pianoakademien.

Konsertprogram:

Känner Du Frédéric Chopin? 

Chopin har komponerat en rik repertoar för pianister. Här får vi bl.a. lyssna till den första balladen och få en inblick i Chopins musik. Pianomusik varvas med berättelser om kompositören.

Musikaliska möten i Paris
Virtuos pianomusik och skimrande klanger står på programmet.
Poetiska tongångar möter exotiska klangfärger med musik av Chopin, Liszt och Debussy.
”Ett pianoäventyr”
En musikworkshop som riktar sig till lågstadieelever med fokus på taktarter, puls och att känna musikens rytm. Konstmusik möter egenkomponerat material, under äventyrliga former. Lyssna, lär och skapa! En kreativ upptäcksfärd med musik och musikalisk gestaltning där pianot och rytmiken står i centrum med Helen Sällfors, pianist och legitimerad lärare i musik.