Hannah Tolf

EnglishSwedish
Hannah Tolf

Hannah Tolf

Hannah Tolfs musik väller in. Obeveklig, vild och vidunderlig. Den breder ut sig, expanderar och lever som en naturligförlängning av hennes fenomenala röst. 

Sångerskan och kompositören Hannah Tolfs konstnärliga vision och omisskänneliga signum lever och frodas i en singulär hybrid ljudvärld där jazzens frihetslängtan blandas med soulens känslosamma intellekt i långsamt muterande popstrukturer.

Med trygg hand för hon oss djupare, närmre beröringspunkten, där vi kan se varandra i ett varmare ljus. I oemotståndliga instrumentala baksug av breda, pulserande bottnar, suggestiva ackordföljder och kraftfulla melodier tvingas allt till ytan för att slås runt och isär.

Rösten vilar och tornar upp sig om vartannat, ren processad eller tjocka unison lager. Det brustna och evinnerligt ljuvliga bearbetas tålmodigt i orden såväl som i de korsbefruktade akustiska och elektroniska ljudvärldarna. Improvisationen är central och det fria uttrycket går aldrig förlorat, varken i skapandet eller framförandet.

Den kritikerrosade skivdebuten The Park släpptes 2014 på Havtorn Records och beskrevs av media som “en hyllning till livet och människan”. Skivan etablerade Hannah Tolf och hennes kvartett med Donovan von Martens (bas), Jonathan Albrektson (synthar, piano) och Emil Blommé (trummor) på den cutting-edge experimentella och alternativa musikscenen.

Sedan releasen har bandet turnerat flitigt nationellt och internationellt,
med spelningar på festivaler såväl som på jazz, pop och rock scener runt om i Skandinavien, Frankrike, Italien och Tyskland. Hannah Tolf arbetar just nu på nästa skiva med kvartetten som har planerad release under 2022 på Havtorn Records.

 


”Klanger typiska för den nordiska jazzen, med smakfulla och kvalitativa popinslag, framförda av denna kreativa och effektiva kvartett som tacklar en djup, skör och fängslande originalrepertoar, som från och till lämnar plats för högkvalitativa improviserade inslag.”
om konsert på Südtirol Jazz Festival 2018: Jazzitalia.net


 

HAR SPELAT PÅ BL.A.
Südtirol Jazz Festival (IT), GMLSTN JAZZ, Tonerre de Jazz (FR), Tampere Hall (FI), Umeå Jazz Studio, Lasses Kvarter, Melodica Festival (DE & FR), Jazz i Parken, Örebro Konserthus, Jazz i Växjö, Shigawake Music Festival (CA), Urkults Konsertförening, Rockwood (US), Malmö Live, Match & Fuse (GB), Nefertiti, 12 Points Festival (IR), Nasjonal Jazz Scene (NO), Lalala (PL)


”En av landets mest fängslande artister och låtskrivare”
Johannes Lundberg, musiker & arrangör