Helena Ha-Young Sul

EnglishSwedish
Helena Ha-Young Sul

Mycket meriterad konsertpianist och pianopedagog med världen som spelplats.

Aktuellt nu:

*Solo program www.hayoungsulpianist.com

*DUO NORDIC med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och konsertpianisten Helena Ha-Young Sul

www.duonordic.sopran.se

Fokus på Nordiskt program!

Pianist med briljant teknik och dynamik! Helena Ha-Youngs konserter präglas av stor energi och total närvaro. Hennes repertoar spänner från de stora klassiska kompositörerna till samtida verk.

Helena Ha-Young började spela piano vid 5 års ålder och har studerat vid Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, Royal Academy of Music i London samt Musikkonservatoriet i Geneve för prof. Jose Ribera, Christopher Elton och Dominique Merlet. Hon avslutade sina pianostudier med högsta bemärkelsen ”Diplome de Soliste”.

Redan i mycket unga år vann hon flera tävlingar i Sverige, Danmark och Tyskland. I Sverige har hon belönats med olika utmärkelser som Ljunggrenska tävlingen, Yamaha foundation, Kungliga musikaliska akademien m.fl.

Vid nio års ålder hade hon sin orkesterdebut som solist i Haydns pianokonsert och som 11-åring blev hon utvald att representera Sverige som solist med BRT Filharmoniska Orkester (Belgian Radio and Television). Sedan dess har hon konserterat i Tyskland, Frankrike, Israel, USA, Sydkorea och senast turné i Kina och varit solist med bl.a. symfoniorkestrarna i Malmö, Helsingborg, Genève.

Helena Ha-Young är grundare av och konstnärlig ledare för Göteborgs Pianofestival, pianopedagog och driver en egen pianoskola samt ger konserter och mästarklasser. Hon har tidigare varit verksam som piano-lärare och instuderingslärare/ackompanjatör på Musikhögskolan Ingesund och Birger Sjöberg gymnasiet, Vänersborg.

För nuvarande undervisar hon i musikalisk instudering på Högskolan för scen och musik, Göteborg och pianist på GöteborgsOperan.

*DUO NORDIC med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och

konsertpianisten Helena Ha-Young Sul

www.duonordic.sopran.se

* Piano Duo

www.hayoungsul.com

Initiativtagare & Konstnärlig ledare för Göteborgs Pianofestival

www.goteborgspianofestival.com