Göteborgs Alternativa Orkester

Göteborgs Alternativa Orkester

GAO - Den sovande orkestern, en interaktiv och kreativ musikföreställning med fokus på elevernas skapande.

GAO är en orkester baserat i Göteborg som ger konserter, aktioner i det offentliga rummet och eller workshops, samt gränsöverskridande samarbeten. GAO består av 20-40 musiker med rötter i Sverige och ett tiotal olika länder och som utforskat och utvecklat orkesterformen utifrån ett samtida perspektiv där olika typer av instrument och genrer möts. De utnyttjar den musikaliska mångfalden som redan finns i samhället och överskrider olika genrer och traditioner genom olika kunskaper och bakgrunder hos musikern. Initiativtagare och orkesterledare Jorge Alcaide från bl.a Quartango och Lecheburre.

Sedan 2013 har GAO spelat på etablerade scener, festivaler, invigningar och skolor och bl.a haft samarbeten med Hallandsregionen och Göteborgs Kommun.
Genom att utforska nya konstellationer och arbetsmetoder vill GAO vara en alternativ orkester som både riktar sig till vuxna och barn och unga. GAO har många olika program både för vuxna och barn/unga. Dom arbetar gärna konceptuellt och kan utforma och anpassa ett projekt i samarbete med er.

Här kan du hitta utförlig information om GAOs projekt med skolor/barn/unga:

GAOs skolprojekt Sound de Göteborg vilket är ett interaktivt program anpassat för skolor men som också kan presenteras i det offentliga rummet eller som en installation i konsthallar eller kulturcentra

GAO Konsert vad är en alternativ orkester? Med sin egen komponerade musik och koncept är GAO ett av svaren, med kulturell mångfald som bas, improvisation, spår, solister och ett nytt symfoniskt ljud, har GAO producerat en singularitet som är både befriande och stimulerande. Våra konserter visar all vår spektra!

Mini GAO som ovan fast i mindre format, eftersom den stora orkestern ibland är svår att samordna, eller om spelplatsen är för liten, finns det alltid en möjlighet att göra både konserter och workshops med en mindre grupp, alltifrån 8-15 musiker.

GAOs alla band Inom GAO finns både gamla och nya konstellationer som dykt upp, cirka 10 olika program med allt från solister till större ensembler.

Fler videos hittar du här: http://www.goteborgsalternativaorkester.org/aktuellt

Josefin Liftig, flöjt
Bruno Faria, flöjt
Žofie Kašparová, flöjt

Jaffar Lanjani, ney
Lena Holst, Altsaxofon och piano
Robin Backgård, trumpet
Klas Nilsson, trumpet och tuba
Paulina Moberg, trombon

Helena Strandberg, violin

Alejandro Duquense, violin
Dara Ali, violin
Mohammed Nader, violin
Karin Wiberg, violin
Åsa Johansson, violin och sång
Hanna Shelter, viola
Samir Mehmed, viola och Bouzoki

Andreas Krambias, bouzoki och Oud

Maria Cronholm, cello
Elin Wood, cello
Leonor Palazzo, cello
Ellen Sjö Sander, Marimba
Anki Wallgren, sång
Stephanie Irvine, harpa
Åsa Eriksson, kontrabas
Assane Sane, västafrikanskt slagverk
Anders Waernelius, slagverk
Ebba Westerberg, berimbau, slagverk
Nahuel Ivalo, Bombo
Luis Muñoz, charango & panflöjt
Jorge Alcaide, sång, flöjter