Forslund – Lindholm

EnglishSwedish
Forslund – Lindholm

Marimbisten Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm träffades av en slump på ett dansgolv i Rio de Janeiro år 2015.  Där började resan och inspirationen som kom att växa till det musikaliska samarbete de har idag. Med otroligt samspel, spelglädje och sväng bjuder dessa två framstående musiker på en fantastisk konsertupplevelse med en verkligt unik instrumentkombination. Musiken rymmer traditionella brasilianska melodier, improvisationer och egna kompositioner där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar musiken. Med utgångspunkt i den gemensamma kärleken till brasiliansk musik har duon hyllats av publik både i Sverige och Brasilien. Under 2023 spelade de bland annat med den svenska poeten Bob Hansson och den brasilianska cavaquinhostjärnan João Felippe, en av Brasiliens ledande stränginstrumentalister.

Erika Lindholm
Erika Lindholm arbetar som saxofonist, flöjtist, klarinettist och kompositör, verksam inom jazz, världsmusik och fri improvisation. Erika har skapat och genomfört performanceframeverken “Wallée Signalerar” och ”Väntan i Vården”. Hon komponerar för och driver bla konstellationerna “Mama Chajes Orkestar”, “Dumheten”, “Erika Lindholm quartet”, “Forslund – Lindholm” samt arbetat i teater/dans -produktionerna “Boxaren” (Örebro) och “Brodera Mera” (Blekinge/Kronoberg).

Fia Forslund
Fia är verksam som solist, teatermusiker samt i olika projekt inom klassisk musik, jazz och världsmusik. Hon har turnerat i USA, Brasilien, Tyskland och Skandinavien samt spelat på många av Sveriges jazz- världs- och kammarmusikfestivaler. Fia har jobbat i projekt hos bl.a Scenkonst Sörmland, Musik Hallandia, Västmanlands Teater och Scenkonst Västernorrland. Hon är jazzvibrafonist i swingbandet Cats and Dinosaurs och marimbist i konstellationerna Forslund – Lindholm och Tree Grove Marimba Duo.