Flocken

EnglishSwedish
Flocken

Kraftfull och dynamisk hybridfolk med rötter i svensk och östeuropeisk folkmusik

FLOCKEN bjuder på ett öppet samspel med nerv, spontanitet och stark nukänsla där alla tar och ger stor plats, och gärna lockar publiken till dans. Bandet har funnits sedan 2011 och är nu aktuella med debutalbumet Altona, som är resultatet av fyra års intensivt turnerande och musikaliskt utforskande mellan fyra karaktärsstarka musiker; Två med fötterna i folkmusiken och två i jazzen.

Gruppens många Europaturnéer med framträdanden på allt ifrån gatutorg och mer obskyra platser, till etablerade scener och klubbar har präglat dem och även fått ge form åt albumet. Altona är stadsdelen i Hamburg dit FLOCKEN återkommit vid flera tillfällen och skivan blir en hyllning till gatumötet och den eufori, kraft och samklang som kan infinna sig där. Musiken rymmer möten mellan musiker, genrer, fri improvisation, strikta arrangemang, tradition och nyskapande. Inspirationen hämtas från klezmer samt svensk och balkansk folkmusik och mixas med influenser av tango, bulgarisk folkmusik och jazz.

Altona släpps på skivbolaget Kakafon Records, som tidigare står bakom albumsläpp från flera etablerade folk- och världsmusikgrupper så som Kaja, Navarra, Den Fule och Goodland Trio.