Fia Forslund

Fia Forslund

Musik för marimba – en musikalisk upplevelse utöver det vanliga!

Välkomna in i marimbans underbara värld!

Fia Forslund är internationellt verksam frilansande slagverkare med marimba och vibrafon som huvudinstrument. Hon har rötterna i den klassiska musiken men rör sig fritt mellan genrer, i gränslandet mellan världsmusik, jazz och folkmusik. Fia är utbildad i klassiskt slagverk vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och vid Conservatório Brasileiro de Música i Rio de Janeiro, Brasilien. Hon har också jobbat mycket med teatermusik och scenkonst, bl.a. hos Scenkonst Västernorrland, Scenkonst Sörmland och Byteatern, Kalmars länsteater.

Solokonserter:

Fia ger solokonserter med marimba, oftast med helt akustiska program då instrumentets varma djupa klang skapar en egen unik resonans. Musik från världens alla hörn möts här tillsammans med både klassiska pärlor och orginalmusik. Med dansant spelglädje och virtuos musikalitet får ni följa med på en resa och lära känna detta fantastiska instrument.

Tree Grove Marimba Duo:

Tree Grove Marimba Duo består av Fia Forslund och Martin Skoog och de brinner för att bredda det svenska kammarmusikutbudet och sprida marimbans vackra klang till fler lyssnare. Här erbjuds en konsertupplevelse på hög internationell nivå med program som kan varieras efter önskemål. På repertoaren står originalkompositioner för marimba, egna verk samt arrangemang av klassiska pärlor och musik i folktradition.