Erik Dahl Ensemble

Erik Dahl Ensemble

I drömlandet mellan jazz, kammarmusik och rymdrock.

På kommande albumet Everyone’s Too Sad For Everything utforskar Erik Dahl Ensemble känslor av ensamhet och otillräcklighet. Melodisk enkelhet balanseras med experimentella impulser i ett genremässigt drömland. Det är musik som förflyttar oss till ett inre landskap. Författaren Karin Tidbeck har beskrivit en konsert såhär: ”En uppslukande, rörande och fascinerande upplevelse. ” 

Gruppen började sin resa med verket Gethenian Suite (2020) en tolkning av Ursula K Le Guins science fictionklassiker The Left Hand of Darkness. 

Erik Dahl är en kompositör som kombinerar olika traditioner till en egen sammansmältning. Starka melodiska inslag förenas med rika klanger, ofta med ett utökat formspråk. Mottagare av Göteborgs Stads Kulturstipendium 2017.

Pressklipp:
”With the release of Gethenian Suite, Erik Dahl has mapped out a most intriguing musical terrain that is well worth exploring.” 5/5 Roots Music Report (US)

”a wonderful album that will interest fans of both jazz and classical music. […]
sometimes sounding peaceful, relaxed and melodic, but also at times quite complex, dark” 
8.4/10 StutterZine (Holland)

Erik Dahl Ensemble:
Anna Cochranefiol/viola
Anna Malmströmklarinett/basklarinett
Andreas Thurfjellalt/barytonsax/klarinett
Erik Dahlpiano/elektronik
Viktor Reuterkontrabas
William Sooviktrummor/percussion

Bandet är en sextett och musiken låter toppen i det formatet. Det händer dock ganska ofta att vi spelar i mindre konstellationer, trios och kvartetter. Det kan vara ett kul och passande alternativ. Tveka inte att höra av dig med frågor.