Emil Brandqvist Trio

Emil Brandqvist Trio

Trio som vågar sätta melodin i första rummet och skapar atmosfärisk jazzmusik inspirerad av både folkton och klassisk musik.

Tillsammans med pianisten Tuomas Turunen och basisten Max Thornberg bildar Brandqvist en samspelt trio med flödande dynamisk pianojazz som signum. EBT har under de senaste åren etablerat sig på den Europeiska jazzscenen. Strålande recensioner, framträdande placeringar på topplistor i Tyskland, TV- framträdanden och nominering till en tysk grammis vittnar om bandets framgångar.

Sedan släppet av debutalbumet Breathe Out (2013) har Emil Brandqvist Trio etablerat sig som en av Europas mest spännande jazztrios. Gruppens album har hyllats; Seascapes (2015) nominerades till ett Echo-pris i Tyskland och Falling Crystals (2016) var listad som nummer 7 på den tyska jazzlistan. 2018 års utgåva av Within a Dream möttes av strålande recensioner och nådde en topp som nr. 3 på den tyska jazzlistan.

Emil Brandqvist Trio har utmärkt sig som en lysande liveakt de senaste åren. Framgångarna i Tyskland har följts upp med uppträdanden i Sverige, Finland, Österrike, Tjeckien, Irland, Frankrike och Sydkorea.

”Magisk musik med tyngdlösa melodier”
/Der Stern
”En av Europas just nu bästa jazztrios”
/DPA Tyskland

Max Thornberg Bas
Tuomas Turunen Piano
Emil Brandqvist Trummor