Eldstorm

EnglishSwedish
Eldstorm

Blues, country och oldtime! Duo med musikaliska rötter i amerikansk folkmusik.

Ur eld och storm föddes vi, stora vidunderliga skuggväsen, mörka som råkor, lystna som rastlösa vågor som mullrar in mot hamn. 

Göteborgsbaserade duon Eldstorm har sina musikaliska rötter i amerikansk folkmusik. Elin Engberg har tidigare hörts i publikfavoriter som Det Blev Handgemäng och Swing Tarturo. Hannah Shermis har länge varit en älskad röst i musik-sverige och spelar nu i countrytrion My Dear Companion. Duon har sedan 2014 gjort sig kända på bluesscener runtom i landet och Europa under namnet The Storm and The Fire, som uppskattade och respekterade tolkare av blues, country och oldtime. Under dom senaste åren har bandet börjat ägna sig åt sin egenkomponerade musik och under 2019 markerade dom sin nya musikaliska inriktning med att byta namn till Eldstorm.

Eldstorm släppte sitt debutalbum Permanent soil 2020 på Förfallet Records. En vördnad för det amerikanska old-time soundet lyser igenom tydligt på albumet, där instrument som autoharpa, dulcimer och banjo fått en bärande roll. Skivan är även ett djärvt utforskande av ett råare, modernare sound, där ett stort ljudlandskap vuxit fram och satt en mystisk, mörkare prägel på musiken. En hör tydliga influenser från 60-talets American-folk revival och artister som Nick Drake och Joni Mitchell, och stundtals förs tankarna till David Bowies tidiga 70-tal.

 

Du kan boka Eldstorm som duo där de spelar akustiska och avskalade versioner av sina egna låter, eller som fullband med gästmusikerna gitarristen Christoffer Johansson och trummisen Emanuel Svensson. Som fullband har Eldstorm ett råare, rockigare 60-talssound, mer likt det som hörs på deras debutalbum.