Duo Kristin Malmborg Henrik Berg

EnglishSwedish
Duo Kristin Malmborg Henrik Berg

Cello och Pianoduo som förmedlar känslor utöver det vanliga!

Våra Program:

ELD OCH PASSION!

Spanska och sydamerikanska tongångar!

En konsertföreställning med rytmer och toner av bland annat tango, flamenco och spanska sånger.

Vi dyker djupt in i det spanska och spelar musik i gränslandet mellan det klassiska och det folkliga. Albeniz, Granados, De Falla och Piazzolla är en del av de kompositörer ni kommer att få uppleva!

BLÅNANDE BERG OCH DJUPA SKOGAR

Svenska pärlor för cello och piano med poetiska inslag

Vi vill uppmärksamma oupptäckta eller mindre kända verk i den svenska musikskatten. Ett program som förmedlar kärlek till naturen, glädjen i livet och medmänsklighet. Det manar till eftertanke men också livsglädje och förnöjsamhet.

Ni kommer att höra verk av bland annat Atterberg, Rangström och Wirén, och poesi av några av våra främsta diktare.

Om oss:

Kristin Malmborg är utbildad cellist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa. Som frilansande cellist har hon spelat med flertalet av sveriges orkestrar såsom Svenska Kammarorkestern och Kungliga Filharmonin i Stockholm. Med olika kammarmusikgrupper har hon konserterat mest i Sverige, men även i Polen, Tyskland och England. Senaste tre åren har hon spelat med Anders Ekborg på hans turné Stilla Jul.

Henrik Berg är utbildad och diplomerad pianist på Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs Musikinstitut i Stockholm. Henrik är en flitigt engagerad kammarmusiker och har spelat på flera stora festivaler såsom Festspillene i Bergen, Musik vid Siljan och Gotland Chamber Music Festival. Han har också uppträtt som solist med flera orkestrar bland annat med Radiosymfonikerna med vilka han spelade sin diplomkonsert.