Doggerland

EnglishSwedish
Doggerland

Unik sättning och uttrycksfullt musikantskap. Ovanlig repertoar av "Nordsjömusik".

Med Nordsjön som kuliss spelar trion Doggerland folkmusik präglad av en ovanlig besättning, starka musikaliska tolkningar och smittande spelglädje. Från grovhuggna shanties till finslipade polskor tar de med publiken på en svallande färd genom både skogar och hav.

Helt sedan de började spela tillsammans har Doggerland inriktat sig på det som kan kallas Nordsjömusik – det vill säga, de musikaliska och kulturella förbindelserna som finns mellan nordsjöländerna. Folkmusiktraditioner som både kontrasterar och binder samman. För Doggerland har kloningen av t.ex en engelsk folkvisa och en sjøfløytelåt från Numedal inte varit en del av ett “program”, utan ett helt naturligt resultat av trions musikaliska bakgrund och utgångspunkt.

Oavsett om de spelar polskor eller reelar, ballader eller shanties, framför Doggerland sin musik med känsla och virtuositet. Richard Burgess kraftfulla sång och concertina, Jenny Gustafssons karismatiska fiolspel och Anders Ådins rytmiska vevlirespel och delikata gitarrspel skapar ett unikt och spännande sound.

På scenen står energi och lugn i en finstämd balans – det sista inte minst tack vare Richards humoristiska mellansnack!