Dina Grundberg sextett

Dina Grundberg sextett

Jazz med lekfullt blås, svängigt komp och sagoberättande sång.

Dina Grundberg sextett är jazzgruppen som framför låtar av vokalisten Dina Grundberg. Med en lekfull blåssektion, svängigt komp och sagoberättande sång vandrar gruppen i fotspåren efter profiler som Barbro Hörberg och Hasse & Tage. Med jazziga arrangemang och finurliga texter på svenska hittar ensemblen ett unikt uttryck som både tar oss tillbaka i tiden, samtidigt som det ger en försmak av morgondagens jazzmusik.

Gruppen gav ut debutskivan ”Jag ljuger mest om allt” hösten 2022 via Kakafon Records och skivan har fått ett varmt mottagande. Timo Kangas som är recensent på Lira musikmagasin skriver såhär ”Dina Grundberg beskriver vardagslivet för den vanliga människan, om fult och fint, om högt och lågt.”  Mats Hallberg från Orkesterjournalen skriver såhär ”Talangen är uppenbar, liksom modet” I samband med skrivreleasen genomförde gruppen en omfattande Sverigeturné med spelningar på bland annat Stockholm Jazzfestival, Unity jazzklubb och Folkteatern i Göteborg. 

Dina Grundberg är uppvuxen i Bohuslän och hittade tidigt sin passion för jazz. Hon tog sina första frilansuppdrag i tonåren och har redan hunnit framträda i ett flertal större sammanhang, bland annat i Sveriges Radio, på Stockholms konserthus och på Stora Teatern i Göteborg. Den svenska jazzscenen har också uppmärksammat hennes musik och texter.

Dina Grundberg: Sång
Felicia Roos: Saxofon
Tilde Schweitzer: Trombon
David Stener: Piano
Jakob Ulmestrand: Kontrabas
Filip Öhman: Trummor