Dan Hellström

Dan Hellström

Dan Hellström är en mångsysslare inom musiken, allt från berättarföreställningar till hårt svängande blues

Dan Hellström är en mångsysslare inom musiken och har alltid flera olika musikprojekt på gång. Allt från berättarföreställningar och cabaret till hårt svängande blues.
”Den stora föreställningen”
En knippe låtar med naturen som inspiration. Merdelen är instrumental musik men det blir förstås lite natursnack mellan låtarna också. Och lite bilder om tekniken funkar.
Konserten görs med vännerna och fina musikerna NissKerstin Hallgren på kontrabas, Vanja Holm på trummor och Ewan Svensson på gitarr. Dan Hellström på flygel/piano och minimoog.

Hellströmska kapellet
”Je ne regrette rien!”, en musikalisk resa från lilla Gråbo till metropolen Paris.
Sonya Hedenbratts humoristiska Göteborgshistorier och sånger blandas friskt med allsång i Köpenhamn och Jaques Brels chansoner på ölkafé i Berlin. Vi möter våren i Paris, till toner av dragspel och ljudet av klackar på Champs Elysée. ”Den lilla sparven” lämnar oss till slut i eftertankens kranka blekhet i en fransk vals, omsluten av poem från fantasins verklighetsarbetare Mauritz Tistelö.
Duon åker också gärna ut och spelar enbart låtar som underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang och tillställningar. Det fina gamla ordet ”cabaretmusik” är en träffande beskrivning på deras föreställning.
Programmet kan anpassas för olika tillfällen och/eller spela enbart musiken som underhållning eller konsert.  Grundsättning är 3 personer men storleken på orkester kan också varieras efter behov.

Emma Hellström Svenner: sång och artisteri
Dan Hellström: Dragspel
Viktor Turegård: Kontrabas

Den osynliga väggen.
I föreställningen ”Den osynliga väggen medverkar Dan och Ingemar Carlehed som också regisserat. ”Det är en dramatisk uppläsning  av urvalda delar ur Harry Bernstein självbiografiska bok  med samma namn där Dan framför nyskriven musik till Ingemars läsning.
Föreställningen består av målande uppläsning från centrala partier ur romanen, varvat med berättande om såväl boken som ett personligt möte med den åldrige författaren Harry Bernstein i New York. Detta i en inramning av specialkomponerad, klezmerinspirerad musik.

MoJump!
Finns det krokodiler i Göta älv?!
Det hårdsvängande bandet från Göteborg är på gång igen. Nyskrivna låtar med influenser från blues, jazz, latin och New Orleansfunk med texter som tål att tänkas på. Här bjuds på funkande bluesgitarr, flåsande orgel, smattrande trumbreaks och ett baspump som ibland får publiken att lätta från barstolen och testa sin koreografiska förmåga. Även allsång kan förekomma, vilket kanske inte hör till vanligheterna i denna genre`. En ny skiva med nytt material och nyinspelat äldre är på gång under våren. Dan Hellström leder bandet och skriver allt material.

Vanja Holm: trummor/percussion:
Och eller Per Svenner: trummor
Klas Nilsson: trumpet
Karin Klingestierna: sång
Johan Nagy: bas
Henrik Nagy: sång, gitarr
Dan Hellström: keyboard

Mojump trio: Samma repertoar och musiker men i en lättare, jazzigare version med kontrabas, piano och gitarr.