Dag Westling

EnglishSwedish
Dag Westling

Folkvisor från Irland och Skottland.

Med 30 år i bagaget som sångare och instrumentalist i musikgruppen Quilty och som soloartist kan man med stolthet presentera Dag Westling som en av Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Som soloartist turnerar Dag regelbundet med programmet Folkvisor från Irland och Skottland, ett akustiskt program avsett för mindre scener på kulturhus/bibliotek, hos musik-och riksteaterföreningar, bygdegårdar, kyrkor, festivaler. Dag har även anlitats för framträdanden på kommunala äldreboenden och vårdinrättningar (Scenkonst Sörmland, Kultur i vården/Stockholm och Enköpings kommun).

Dag bjuder på ett program med irländska och skotska folkvisor framförd på gitarr, five string banjo, tin whistle och med sång. Programmet innehåller emigrantvisor, skrönor, instrumentallåtar och ballader om kärlek och andra äventyr blandat stänk av amerikansk old time. Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.

“ En musikalisk virtuos och en fullfjädrad entertainer som kombinerar sitt fantastiska musicerande med ett fängslande historieberättande fyllt av anekdoter och goda skratt. Dag har dedikerat sitt liv åt att studera, bemästra och sprida den irländska och skotska folkmusiken och gör det med en entusiasm och skicklighet som är omöjlig att motstå.”

– Ola Persson, Kulturutvecklare Hylte kommun