Dag Westling

EnglishSwedish
Dag Westling

Multiinstrumentalist med djupa och väl förankrade rötter i traditionell Irländsk musik.

Dag är en internationellt erkänd musiker som soloartist, sångare och instrumentalist i musikgruppen Quilty. Bandet räknas som en av Nordens främsta företrädare för irländsk traditionell musik. Som soloartist turnerar Dag regelbundet med programmet “Folkvisor från Irland och Skottland”, ett akustiskt program avsett för mindre scener på kulturhus/bibliotek, hos musik-och riksteaterföreningar, bygdegårdar, kyrkor, festivaler, enskilt arrangerat eller i samarbete med t.ex. länsmusiken.

Arrangemangen av låtarna han framför har en personlig prägel, med influenser från såväl irländsk som amerikansk folkmusik. En av hans specialiteter är det traditionella spelsättet på amerikansk 5 string banjo – “clawhammer style” – som hör hemma i den nordamerikanska äldre folkmusiken, så kallad Old time music.
Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.

“Jag vill förmedla att konserten med Dag Westling drog fullt hus en måndag i januari. Vi njöt stort av den musikaliska upplevelsen men också av anekdoterna kring sångerna, instrumenten och Dag som person. Blandningen av instrument gjorde konserten dynamisk och den höga nivån på framträdandet gjorde kvällen till en upplevelse vi kommer att minnas länge. Ett evenemang som verkligen passar bra på bibliotek!”
Erika Svahn, bibliotekarie Simrishamns Bibliotek.

Dag Westling: gitarr, sång, 5 string banjo, tin whistle