Claes Pihl

EnglishSwedish
Claes Pihl

En vis vardagsskildrare med humor och hjärta, både ensam och med band.

Claes Pihl är född och uppvuxen i Borås i ett hem där visor hörde till vardagsmaten. Han började tidigt spela gitarr och skriva låtar. Somrarna tillbringade Claes i Falkenberg där den årliga visfestivalen blev en viktig inspirationskälla.

För snart femton år sedan flyttade Claes till Göteborg för att studera. På studentfesterna fick han en naturlig scen för sina visor. Efter avslutad ingenjörsutbildning arbetade Claes ett halvår som programmerare innan han sa upp sig och sökte in på vislinjen i Kungälv.

Våren 2000 kom Claes första skiva ”Jag skulle ha lyssnat på kvällsekot” som mestadels fick fina recensioner. Skivan blev spelad i radio, och bland de låtar som snurrade mest kan nämnas ”Extrapris”, ”Vi åker buss” och ”Jag tror på strutsen”.

De senaste åren har Claes bland annat medverkat på Falkenbergs, Skulebergets och Helsingborgs visfestivaler. Därutöver har det blivit spelningar, både ensam och med band, på diverse scener runt om i landet.

I sitt låtskrivande kombinerar Claes omsorgen om ett gott hantverk med lekfullhet och experimentlusta. Musikaliskt rör han sig mellan genrer som rock, folkmusik, jazz och mer traditionell visa.

Med nya plattan ”Hopptorn” tar Claes ett rejält steg framåt – ut från trampolinen. Och det är bara att konstatera: en skivsamling utan ”Hopptorn” är som ett kylskåp utan ägg.